Az előző részek tartalmából: Az "évad" elején megismerkedtünk a koreai könnyűzene múltjával a világháborúktól egészen a nyolcvanas évek végéig, majd a második részben sorra vettük az első igazi k-pop előadókat, s az első generáció tagjait. A harmadik részben már a huszonegyedik században találtuk magunkat, és megismerhettük a második generáció tagjainak legfontosabb fiúcsapatait. A korszak azonban nem lett volna teljes a girl groupok, vagyis lánycsapatok nélkül, itt az ideje tehát, hogy egy kicsit rájuk irányítsuk a reflektorfényt. Jöjjenek a második generáció legjelentősebb női előadói!

A koreai pop királynője
Bár a k-pop alapvetően inkább a lány és fiú idolcsapatoknak köszönhette legnagyobb sikereit Ázsiában, a 2000-es évek elejének egyik legmeghatározóbb előadója a 2000-ben, 14 éves korában debütáló Kwon Boa volt. A leányzónak ráadásul sikerült az is, ami az egyik legfontosabb célkitűzése volt az új évezred elejének: meghódította a Japánt, és a szigetország és Korea között felálló ellentétek ellenére hatalmas sikereket ért el a szigetország lakóinál is. Boa az SM Entertainment ügynökségnél debütált, s tagja is maradt, sőt, részvénye is lett. 2008-ban még Amerika meghódításával is megpróbálkozott, itt azonban már nem sikerült átütő sikereket elérnie.



Girl's Generation: akiket mindenki ismer
Az SM Entertainment természetesen próbálkozott lánycsapatok elindításával is fiúcsapatai sikerei mellett. A The Grace nem hozta be a hozzá fűzött reményeket, a Girl's Generation viszont sokkal nagyobb karriert futott be, mint arra ők maguk számítottak volna. 2007-re tehető a 9 tagú lánycsapat debütálása, de az igazi nagy sikerig egészen 2009-ig kellett várni. Akkor jelent meg a Gee videóklipje, ami hihetetlen népszerűségre tett szert, az egyszerű dal és a cuki videóklip a még cukibb tánccal kilenc hétig trónolt a Music Bank listájának élén. 2010-re sikerült a japán piacot is bekebelezniük: több, mint 500 ezer példányban keltek el az SNSD lemezek a szigetországban. 2013-ban pedig a nemzetközi média is figyelmet fordított rájuk: ebben az évben nyerték meg a Youtube Music Awards díjátatón az év videójáért járó díjat, és az I Got A Boy így már nemcsak Ázsiában, de Amerikában és Európában is egyre népszerűbb lett, a mai napig a legnézetebb k-pop videók közé tartozik a Geevel együtt. Az SNSD a mai napig a legismertebb és legnépszerűbb lánycsapat Dél-Koreában.

Wonder Girls: élet a Jonas Brothers előzenekaraként
Szintén 2007-ben debütált a Wonder Girls formáció, de a JYP Entertainment ügynökségnél. Az öttagú csapatban a kezdeti felállás óta már több tagcsere is történt. Az első sikereket a Tell Me és a So Hot hozták, a Tell Me egyszerű koreográfiája nagyon népszerű lett Koreában, rengetegen táncoltak rá és táncolnak rá a mai napig. Az igazi áttörést viszont nem ez a két dal, hanem a Nobody jelentette. 2009-ben aztán Amerikában is szerencsét próbáltak a lányok, de hiába voltak a Jonas Brothers előzenekara és került a Nobody angol verziója a Billboard Hot 100 listára, nem vált valóra számukra sem az amerikai álom, sőt, koreai népszerűségük is megkopott, mire visszatértek Ázsiába. A csapat egyik tagja, Sunye 2013-ban férjhez ment, a csapat pedig szünetre. 2013-ban Sohee a BigHit Entertainmenthez szerződött, hogy a színészi karrierjére koncentráljon, de nem szakította meg teljesen a kapcsolatot a JYP-vel. 2015-ben tért vissza a Wonder Girls kicsit eltérő felállásban Reboot című albumukkal.

KARA és Brown Eyed Girls: kisebb sikerek
Bár a második generáció tagjai közül kiemelkedik az SNSD és a Wonder Girls, nem szabad elfelejtenünk a KARA formációt sem. A KARA 2007-ben debütált a DSP Media ügynökséggel, a jelenleg négytagú csapat is több tagváltáson is átesett az évek során. Az első nagy sikert 2009-ben érték el Revolution című albumukkal. Ezen az albumon található meg legnépszerűbb daluk, a Mister, ami koreográfiájával egész Ázsiában ismertté tette őket. Így sikerült 2010-től Japánban is egyre több lemezt eladniuk és kedvencé válniuk. 2016-ban több tagnak is lejárt a szerződése a DSP Mediaval, amit nem újítottak meg, ennek ellenére a tagok szerint nincs szó feloszlásról, szeretnének a jövőben is együtt dolgozni. Szintén kiemelkedik még a korszakban a Brown Eyed Girls, a lánycsapat 2006-ban debütált. 2008-ban váltak igazán népszerűvé L.O.V.E. című dalukkal, de a 2009-es Abracadabrát tekinthetjük legsikeresebb számuknak. Ők sokkal szexibb és kihívóbb klipeket és számokat készítettek, mint kortársaik, ezért sokszor kritika érte őket. A tagok mostanában szóló produkcióikra koncentrálnak.