Múlt héten már megismerkedhettetek a módszerrel, amivel igyekszünk hétről hétre random k-pop előadókat és dalokat bemutatni: ez az úgynevezett három C sorozat, ahol minden részben kiválasztunk egy cuki (CUTE), egy menő (COOL) és egy őrült (CRAZY) k-pop videót és röviden elmondjuk, amit a dalról és előadóikról tudni érdemes. Jöjjön hát a három C második része, egy kis csavarral.

Most ugyanis nem három különböző előadó egy-egy dalát válogattuk össze, hanem egy csapatra koncentráltunk, akik rövid pályafutásuk során máris mindhárom kategóriába befértek. Az IKONnak nem volt egyszerű útja a debütálásig, és ekkor még finoman fogalmaztunk. A héttagú fiúcsapat hat tagja előbb a WIN nevű tehetségkutatóban mérte össze magát egy másik csapattal a YG Entertainment főnöke előtt, a tét pedig a debütálás volt: a fiúk vesztettek, ám a két rapper, B.I és Bobby elindultak a Show Me The Money tehetségkutató harmadik évadában és Bobbynak sikerült is megnyernie. Az ügynökség vezetője ekkor újabb túlélőshowt hozott létre a fiúknak: a Mix and Match során új ideiglenes tagok csatlakoztak az eddigiekhez, s végül kilencükből került ki az iKONt  alkotó hét srác: B.I, Bobby, Jinhwan, Yunhyeong, Junhoe, Donghyuk és Chanwoo. A sok megpróbáltatás ellenére tehát tavaly végre debütálhatott az iKON a YG Entertainment ügynökségnél 2015 szeptemberében.



CUTE: iKON - My Type
A My Type volt az első dal, amivel a csapat a színre lépett, és egyből sokkolta is a közönséget. Azok ugyanis, akik követték a fiúkat a különböző valóságshowkban, egyáltalán nem egy kellemes midtempo szerelmes dalra számítottak cuki koncepcióval, a My Type viszont mégis ilyenre sikerült: a pasztelszínektől és a fiúk mosolyától igazán édessé vált a videó, a dal pedig ilyenkor tökéletes a romantikus ábrándozáshoz vagy egy sétához a napsütésben. Persze az óriás skittles zacskót ábrázoló párna és a nyugodtan befalatozott hamburgerek is hozzáraknak az összhatáshoz, de mindent visz, amikor a srácok öltönyben jelennek meg a képernyőn.





COOL: iKON - Rhythm Ta
A Welcome Back album első felének megjelenésekor aztán megnyugodott mindenki, akinek eddig kételyei voltak, a Rhythm Ta ugyanis a tavalyi év egyik legcoolabb dala lett, nem véletlenül:  a dallam az első pillanattól kezdve magával ragad, a refrén könnyen megjegyezhető, Bobbynak és B.I-nak köszönhetően pedig a rap részek is viszik a pálmát. De az iKON vocal line-ja is erős, különösen Junhoe erőteljes hangja tesz nagyon jót a dalnak. A videó egy kicsit olyan, mintha a koreaiakat megkérdeztük volna, mit tartanak menőnek Amerikában, jönnek ezerrel a kosaras mezek (egész Korea megbolondul amúgy ezekért az amcsi kosármezekért), az autók és a baseball sapik is. Ami viszont sokkal jobban megy a fiúknak, mint az amerikaiaknak, az a tánc: a koreográfia eléggé on point lett.



CRAZY: iKON - Dumb&Dumber
...és akkor ugyanaz az a hét fiú, aki rettentően cuki volt a szeptemberi My Type-ban, aztán megmutatták a kicsit menőbb oldalukat a Rhythm Ta-ban, átment teljes idiótába a Dumb&Dumber videó kedvéért. Oké, persze már a videó címe is magáért beszél, de a fiúk tényleg nem aprózták el a hülyeséget a klip alatt: pizsamában táncolják a világ legidiótább táncait, megnézhetjük őket furcsa alvó pózokban, túlméretezett kesztyűkben érzik magukat king kongnak, vagy épp egy autóban bohóckodnak. Valahogy aztán fehér farkasok is kerülnek a képbe, Jihnwan bagolyként huhog a fán, és képbe kerül egy óriás bólogató kutya. Ja és hogy milyen a dal? Az egyik legjobb bulisláger amit el tudtok képzelni, a refrén egyszerűen zseniális. GO DUMB AND DUMBER!!