A Buzzfeed készített még tavaly egy videót, ahol a Try Guys nézhetett végig k-pop videókat és értékelhette őket. A videó szerintem nagyon szórakoztató és mindenkinek előszeretettel ajánlom, de nem ez lesz a mai bejegyzés központjában, hanem az a mondat, ami az egyik tag száját hagyta el a videóban. Szerinte, a k-pop videók általában három kategóriába esnek, ezek pedig a cuki (cute), cool és őrült (crazy). Ez tehát a címben szereplő három c, és erről szól majd ez a posztsorozat: minden hétre igyekszem összegyűjteni egy-egy cuki, menő és őrült videót.

Cute: Red Velvet - Ice Cream Cake



Bár a nevükből és a dal címéből kiindulva a csapatot alkotó öt lány eléggé édesszájú lehet, ez nem látszik meg rajtuk, hiszen tökéletesen néznek ki az Ice Cream Cake videójában is. Az öt lány, Irene, Seulgi, Wendy, Joy és Yeri 2014 augusztusában debütált az SM Entertainment zászlója alatt és azóta sikert sikerre halmoztak, tavaly tavaszi daluk az Ice Cream Cake pedig az egyik legnagyobb sláger lett. Nem csoda, hiszen a videóklip akár a cukiság definíciója is lehetne: édes sütemények és cukorkák mindenhol, rengeteg rózsaszín, és pasztellszínű szoknyában táncoló lánykák. A legnagyobb húzóerőnek viszont nem ez, hanem a koreográfia bizonyult, a refrénre kitalált lépéseket azóta rengeteg lány- és fiúbandatag is feldolgozta már.

Cool: GOT7 - If You Do



Szintén 2014-ben debütált a héttagú fiúcsapat a JYP Entertainment színei alatt, If You Do című dalukkal pedig tavaly ősszel örvendeztették meg rajongóikat. A videóklipben pedig minden megvan, amitől coolnak titulálhatjatuk a fiúkat: nemcsak a koreográfia elképesztő, de a borús hangulat, a menő helyszínek, az összegrafitizett autó, de még a boxzsák is passzol a dal hangulatához. A klipben mind a hét srác, JB, Mark, Junior, Jackson, Youngjae, Bambam és Yugyeom is külön jeleneteket kapott saját helyszínnel és történettel, így mindannyian csilloghatnak egy kicsit. A videó erősségei mégis azokban a snittekben rejlenek, ahol mind a heten együtt táncolnak. Mert nehezen találni coolabb dolgot hét fekete bőrdzsekis fiúnál, akik valami olyan koreográfiát varázsolnak elénk, amit amerikai vagy európai klipekben szinte soha nem látni.

Crazy: Block B Bastarz - Zero For Conduct



A Block B névre hallgató csapat még 2011-ben debütált, 2015-ben viszont nem mind a hét fiú, csak P.O, U-Kwon és B-Bomb fog közösen egy albumot kiadni. A BASTARZ névre keresztelt subunit végül áprilisban jelentette meg a lemezt, a videóklipet pedig a Zero For Conduct című dalhoz készítették el. Kezdjük ott, hogy már maga a dal is messze kilép abból a dobozból, amibe az emberek általában a k-popot belehelyezik, de a videó is elég extrémre sikerült: fürdőruhában belsőségeket baltával szeletelő hölgyek, bilinccsel és baseball-ütővel mászkáló álarcos hölgyemények, vér és tűz mindenhol, sőt az egyik tag a videó végére igazi vérszívóvá válik. A dal hangulatához viszont remekül passzol ez a sötét őrület, és a BASTARZ mindenképpen hű maradt nevéhez.